Tallers i seminaris sobre medi ambient i agricultura sostenible

cartel noticia

La regidoria d’Agricultura i Medi Ambient posa en marxa durant els mesos de maig i juny un programa formatiu sobre Agricultura Sostenible, que consisteix en una sèrie de cursos i seminaris en línia gratuïts, complementats amb alguns tallers presencials, oberts a totes aquelles persones interessades a iniciar-se o ampliar coneixements sobre agricultura i posar-ho en pràctica a sa casa.

Estos seminaris es realitzen en col·laboració amb el Col·legi Professional de Llicenciats en Ciències Ambientals de la Comunitat Valenciana.

Els cursos, seminaris i tallers programats són:

CURS: HORTS ECOLÒGICS EN BALCONS I TERRASSES. EN LÍNIA

Este curs té com a objectiu motivar el cultiu ecològic de verdures o plantes aromàtiques a casa. Es mostraran els elements necessaris per al bon desenvolupament de les plantes, l’elecció de la terra, les jardineres, la ubicació, etc.

Amb uns coneixements mínims i una mica de dedicació aconseguireu la collita desitjada i a més aprendreu i vos divertireu pel camí.

Contingut:

 • Ens introduïm en el món hortícola. Bases de l’agricultura ecològica.
 • Com es troben les plantes en jardineres?
 • On i com les col·loquem?
 • Quins elements necessitem per a posar-ho en marxa?
 • Plantem? Veurem diverses opcions
 • Com les reguem, mantenim, adobem…?
 • Quines són les necessitats de cada cultiu?
 • Com combatem les plagues de manera biològica?

La duració del curs serà de 10 hores dividides en cinc sessions de 2 hores.

Tutories en línia i resolució de consultes

DATES I HORARI: 11, 13, 25, 27 de maig i 8 de juny. De *18h a 20 hores

SETMANA DEL MEDI AMBIENT. SEMINARIS SOBRE SOSTENIBILITAT. EN LÍNIA

Per a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient que se celebra el 5 de juny, vos presentem una sèrie de seminaris sobre sostenibilitat ambiental, ja que és fonamental conéixer i comprendre per a ser capaços d’actuar i promoure canvis reals en la societat.

3 sessions de 1,5 hores. De 18h a 19.30.

 • Sostenibilitat. Principis generals i com aplicar-los en el dia a dia. 31 de maig
 • Economia circular i economia del bé comú. 2 de juny
 • Petjada Ecològica. Calcula i minimitza el teu impacte. 4 de juny

TALLER: ART ORGÀNIC. PRESENCIAL

Per a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, vos proposem un taller de manualitats per a tota la família amb elements orgànics de la naturalesa.

Una activitat molt divertida i senzilla de fer és l’art orgànic tant per a elaborar un quadre artístic com per a decorar el nostre cos.

DATA: 5 de juny, a les 11:00h. Lloc: Jardins de Penya-serrada.

SEMINARIS EN LÍNIA i TALLERS: JARDINS VERTICALS.

L’objectiu principal d’estes xarrades és proposar diferents opcions per a reverdir les nostres cases, balcons, finestres o terrasses. A més es millorarà l’estètica i l’ambient de la casa i disminuïm l’impacte sobre el medi ambient amb una acció positiva.

3 sessions en línia de 1,5 hores. De 18h a 19.30

 • El teu jardí a casa. terrasses, jardins i parets verdes. 14 de juny
 • Selecció de plantes, substrats i tests. 16 de juny
 • Eines, materials i on trobar-los. 18 de juny

Estes sessions es complementen amb un taller presencial de Jardins verticals (19 de juny, a les 11.00, als Jardins de Penya-serrada):

Objectiu: Elaborar amb botelles de plàstic un xicotet hort vertical.

Per a aprofitar les parets crearem el nostre hort vertical. A voltes als balcons, terrasses o parets d’interior no ens toca el sol més que a les parets. Així que podem adaptar el nostre hort a estes condicions, en format vertical.

SEMINARIS: RESIDUS ZERO. EN LÍNIA.

Un dels majors problemes ambientals actuals és la gestió dels residus que generem. La correcta gestió dels residus municipals suposa un repte important en el qual el ciutadà té un paper molt important. Els objectius que perseguixen estes xarrades és traslladar informació real sobre la gestió municipal dels residus i la importància que suposa la correcta separació dels residus de les nostres cases per a aconseguir una eficiència real del sistema de recollida i tractament. Així com donar a conéixer els projectes de compostatge del municipi.

3 sessions de 1,5 hores. De 18h a 19.30.

 • Compostatge i vermicompostatge. 28 de juny
 • Separar per a valorar. 30 de juny
 • Compostatge comunitari. 2 de juliol

Les inscripcions als seminaris i tallers s’han de realitzar a través del formulari següent:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-nlqQgUdWnd_Jabr1jRdz1kc__vZGuNCDuKP6OhCjQ2jwqg/viewform

Uns dies abans de cada formació en línia, les persones inscrites rebran a través del seu correu electrònic un enllaç per a connectar-se a la plataforma en línia (Zoom).

Els tallers presencials comptaran amb limitació d’aforament concorde a la normativa Covid vigent en el moment de la seua realització. A més de prendre totes les mesures preventives necessàries (mascareta, control de temperatura, distància social…).

cartel cursos y talleres