MUTXAMEL CELEBRA LA DIVERSITAT

01/07/2019

Els dies 25, 26 i 27 de juny s’ha celebrat en l’edifici de l’antic matador la Setmana de la Diversitat Sexual.

En el 50 aniversari de les revoltes del Stonewall Inn, quan aquella xicoteta comunitat LGTBI+ que es reunia en el 51 i 53 de Christopher Street es va fartar de les pallisses policials i de la seua marginació, i es va rebel·lar contra la policia, els drets d’esta comunitat estan lluny d’haver-se consolidat a tot el món. I malgrat els avanços dels últims anys, les organitzacions i activistes criden l’atenció per a no baixar la guàrdia.

La Regidoria de Joventut i Igualtat ha volgut unir forces en esta reivindicació amb la celebració de la Setmana de la Diversitat Sexual. Va començar el dimarts 25 de juny amb la inauguració de l’exposició de Sandra-Artt, amb una gran participació. Sandra és una jove mutxamelera estudiant de l’EASDA i en la presentació va explicar com l’exposició reivindica la visibilitat i els drets de la comunitat LGTBI+ i pretén lluitar contra els tabús que encara persistixen. L’endemà, la sexòloga de l’Espai Jove, Mar Pascual, va dirigir un interessant taller sobre “Sexualitats diverses”. En l’acte final, Ángel Bernal, psicòleg de l’associació Diversitat d’Alacant, va fer una xarrada sobre el ciberassetjament, xacra de la qual són en gran part víctimes els joves LGTBI+ en els nostres centres educatius.

Cap avanç en la conquesta dels drets és definitiva, per això qualsevol contribució és benvinguda i necessària, i des de l’àrea de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament de Mutxamel i l’Espai Jove estem molt contentes i contents de continuar col·laborant.