MUTXAMEL CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

28/02/2018

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la Regidoria d’Igualtat no vol deixar de recolzar i fer visibles les dones que han sigut i són models i referents per a moltes altres, pel seu treball, motivació, esforç, dedicació professional i personal, creativitat i lluita per aconseguir les mateixes oportunitats que els seus companys homes, en un intent d’obtenir una societat més justa i igualitària des del treball conjunt i el respecte.

Per açò, per a commemorar una data tan significativa com aquesta, la Regidoria d’Igualtat vol fer-ho d’una forma lúdica, però també convidant a la reflexió, a través de la companyia de teatre Bulebú, amb l’estrena de l’obra Hay que deshacer la casa. Fent-nos testimonis de la història de dues germanes, dues dones que hauran d’enfrontar-se al seu passat, permetent a l’espectador ser testimoni d’eixe recorregut, observant com la societat i els costums han anat modelant a aquestes dones sota un substrat masclista.

L’obra s’estrenarà el dia 2 de març, a la Casa de Cultura de Mutxamel, amb motiu dels actes previstos per al Dia de la Dona Treballadora. Us convidem a assistir.

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Mutxamel, prosseguint amb el treball desenvolupat en anys anteriors, inicia aquest nou exercici 2018 amb el mateix interés i decisió a aconseguir que les polítiques d’igualtat es troben cada vegada més visibilitzades dins del municipi a través de diverses accions programades per a aquest primer trimestre, dotant-les del valor real que tenen dins de la comunitat.

Així doncs, dins d’aquestes accions es destaca el compromís per seguir apostant per la coeducació en els centres escolars a través dels tallers que es porten realitzant des de fa més de 10 anys en els centres educatius. Aquest curs es vol avançar més cap a la convivència, el respecte i la igualtat dins de la comunitat educativa. Per açò, es realitzaran unes xarrades de Diversitat Afectiu-Sexual, impartides per Diversitat LGTBI Alacant en els IES Mutxamel i IES L’Allusser.

A partir del 22 de febrer, s’estan desenvolupant les Jornades de Formació en Coeducació, en les quals la Regidoria d’Igualtat col·labora al costat de l’IES Mutxamel i el CEFIRE d’Alacant, per al professorat dels instituts, impartides per Juan Lillo Simón.

Amb l’objectiu d’empoderar les dones dotant-les de recursos i eines per a conéixer les seues capacitats, potencialitats, treballant el seu enfortiment, autolideratge i creixement personal. Es desenvoluparà el taller, Lidera el teu talent, transforma la teua vida. Que, s’impartirà en el Centre Social Polivalent.