JUNO A LA TARDOR- pren 12 ciutats alacantines

23/11/2017

El cicle “Juno a la tardor” arreplega des del 17 de novembre fins el 5 de desembre un total de 18 propostes escèniques, musicals i audiovisuals on les dones són les creadores i les protagonistes. L´Institut Valencià de Cultura i el Teatre Arniches, el Teatre Principal d´Alacant, les universitats d´Alacant i Miguel Hernández d´Elx i les ciutats de l´Alfàs del Pi, Altea, Banyeres de Mariola, el Campello, Dénia, Guardamar del Segura, Mutxamel, Sant Joan d´Alacant, la Vila Joiosa i Villena, com a seus d´aquest singular projecte, potencien la igualtat efectiva entre homes i dones en l´àmbit de la creació i producció artística.
Entre les propostes artístiques presentades està l´espectacle “Benvingut a casa” de Dacsa Produccions que es vorà a Mutxamel el divendres 1 de desembre.
Altres propostes són “Una habitación propia”, de Virginia Woolf, amb l´actriu Clara Sanchís de protagonista; “We women” de la companyia Sol Picó; “Mulïer” de la companyia Maduixa; ; “Les solidàries” de Patrícia Pardo; “Pélvico” de la companyia ilicitana Otra Danza; concerts de The Red Velvets, Maria Martínez,i la lectura dramatitzada de l´obra “Canícula” de la dramaturga alacantina Lola Blasco.
A la presentació del cicle “Juno a la tardor” van assistir representants de les diverses institucions participants.
El director general de l´Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha assenyalat que «les programacions i accions que lluiten per la igualtat efectiva entre hòmens i dones estan en el mateix ADN de l´IVC, en totes les disciplines que l´ens públic abasta, no solament pel compliment de la Llei orgànica 3/2007 sinó per convenciment, necessitat i rigor artístics».
El cartell de “Juno a la tardor” és obra de Susana Guerrero, professora de la Universitat Miguel Hernández.
Juno era, en la mitologia grega i romana, la deessa mare, protectora de les dones, germana i dona de Júpiter i la deeesa que vetllava per la felicitat i per la prosperitat domèstica, fent valdre la seua sensibilitat, creativitat i intuïció. Juno també apareix a La tempestat de William Shakespeare, conjurada pel personatge Pròsper, i considerant iguals les dones i els homes.
El cicle va començar el divendres 17 de novembre en L´Alfàs del Pi amb l´exposició plàstica del col·lectiu de dones CreArte, i finalitza el 5 de desembre al Palau Altea amb l´espectacle “Mulïer” de la companyia Maduixa.

+ Informació: Coordinadora de l´Institut Valencià de Cultura a les comarques d´Alacant, Alícia Garijo: 965 936 838