II Fira de la Tomata Muchamiel

Dissabte que ve 29 de setembre tindrà lloc en el Parc Municipal El Canyar dels Portelles la II Fira de la Tomata Muchamiel. Un esdeveniment de caràcter lúdic i festiu en el qual els visitants podran recórrer els diferents expositors de productors i comerciants locals, amb els seus productes artesanals i ecològics, tastar algunes elaboracions tradicionals del municipi, de la mà de l’Associació Dones Mutxameleres o adquirir llavors de tomata Muchamiel.

Així mateix, podran participar en unes xarrades divulgatives, en les quals podran conèixer de primera mà el projecte de recuperació de la tomata de la mà de Santiago García, investigador de l’Escola Politècnica d’Oriola, les bondats nutricionals de la tomata, amb Ana Belén Robera, professora de la UMH, la influència de la bona tomata en la cuina pel sumiller David Bosch del restaurant El Portal i, per a finalitzar, la presentació de l’Associació de Productors i Comercializadores de la Tomata Muchamiel, per part del seu president Francisco Vidal.

A tot açò se li afig una àmplia oferta de tallers, activitats i jocs per als més xicotets en la Tomateca, una zona de ludoteca infantil, amb tallers de conserva i melmelada, d’agricultura, tallers creatius i actuacions com els Contes Colorats i l’actuació de Tornillo Magic Clown. Però no solament els xiquets podran participar en els tallers: també hem preparat dos tallers d’Anàlisi sensorial de la Tomata Muchamiel, en el qual tots els visitants, adults i xiquets, podran descobrir si són capaços de detectar a través del gust i l’olfacte les propietats d’una bona tomata.

Per a finalitzar, comptarem amb l’actuació de Merakimera, un grup de percussió que tancarà la fira amb magnificència, amb els seus músics i ballarins.
Aquesta jornada pretén fer partícips al conjunt de la societat mutxamelera dels esforços duts a terme per les diferents entitats (Ajuntament, centres investigadors, associacions agràries…) per aconseguir una recuperació del cultiu de la tomata i així recolzar la producció agrària local i sostenible, impulsant la producció i transformació d’aliments de qualitat.

Cartell (jpg)

Activitats (pdf)