EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE MUTXAMEL VA APROVAR LA SUBVENCIÓ D’AJUDES A AGRICULTORS

05/04/2018

El Ple de l’Ajuntament de Mutxamel va aprovar dijous passat 22 de març la proposta de subvenció per a agricultors del municipi.

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Mutxamel, dins de la seua línia de treball encaminada a la recuperació de l’Horta de Mutxamel i del seu cultiu més emblemàtic, la tomata Mutxamel, va presentar davant el Ple de l’Ajuntament la proposta d’ajudes a agricultors. Este és el segon any consecutiu que la Regidoria oferix esta línia d’ajudes. Amb esta subvenció es pretén proporcionar un suport econòmic al sector agrícola de la localitat, de tal forma que els agricultors puguen disminuir les despeses d’explotació derivats del manteniment de la seua activitat i, permetre, d’esta forma, la continuïtat en el temps d’estes explotacions agrícoles.

Entre les accions subvencionables es troben els treballs de preparació del terreny, l’adquisició de planta o llavor, l’adquisició o lloguer de petita maquinària i accions formatives i de comercialització.

Com a novetat respecte a l’any anterior, es pretén incentivar el cultiu de la tomata Mutxamel, per la qual cosa tindran prioritat a l’hora d’obtenir l’ajuda aquells agricultors que acrediten el cultiu d’esta varietat.

Per a facilitar el cultiu de tomata Mutxamel, la Regidoria d’Agricultura, gràcies a un conveni de col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández, proporciona llavor i planta a tot agricultor que les sol·licite. Els agricultors interessats poden sol·licitar-les en el correu electrònic agricultura@mutxamel.org.

El termini de presentació de sol·licituds per a optar a les ajudes s’obrirà al juliol i tota la informació relacionada serà publicada en la pàgina web de l’Ajuntament.