Campanya d’Enquestes de Mobilitat en l’Àrea Metropolitana d’Alacant-Elx

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana iniciarà una campanya de treballs de camp que, entre d’altres, inclou la realització de 13.500 enquestes telefòniques domiciliàries per a conéixer la mobilitat dels residents en els huit municipis de l’àrea que són, els dos centres principals, Alacant, Elx i els municipis de Crevillent, el Campello, Mutxamel, Sant Vicent del Raspeig, Santa Pola, i Sant Joan d’Alacant.

L’objectiu del treball és conéixer com es desplacen habitualment els habitants d’aquests municipis i plantejar, mirant el futur, propostes que augmenten l’ús de transport públic i la seua comoditat, reduïsquen l’impacte mitjà ambiental i asseguren la sostenibilitat econòmica, tot açò per a aconseguir ciutats més segures, sanes, inclusives i pròsperes. Aquesta informació constitueix la base per a la redacció del “Pla de Mobilitat Metropolitana de l’àrea d’Alacant-Elx”.

Per a garantir l’èxit de la campanya, és imprescindible comptar amb la col·laboració ciutadana i, per açò, s’anima a la participació activa en la contestació de les enquestes telefòniques, que es realitzaran a partir del 12 de febrer.

Les enquestes són anònimes i els enquestats es determinen aleatòriament. Les preguntes versen sobre la descripció de tots els viatges que el ciutadà/la ciutadana triat haja realitzat un dia determinat.

Sobre aquest tema, es tracta d’arreplegar l’origen, destinació, motiu i manera per a cadascun dels viatges.

Totes les dades proporcionades pels enquestats seran processades de manera que es garantisca la protecció de dades personals i amb finalitats exclusivament estadístiques, en compliment de la llei 15/1999 de Protecció de Dades de Caràcter Personal.

Per a qualsevol dubte, suggeriment o queixa s’han habilitat aquests canals de contacte:

Atenció telefònica de la Generalitat :012 Servici de Mobilitat de la Conselleria: 961 208 294
Atenció per e-mail: smu@gva.es