Formación Personas Adultas > Coordinadora CFPA Alacantí

Coordinadora CFPA Alacantí Primer premio. Secció A. Certamen literario 2016
Encarna López CFPA  Babel.
 
 
MAR DE NADIE
 
Cuando la muchedumbre duerme, en medio de la noche fría, de la copiosa lluvia y del viento, una nube de cartón les da cobijo y solo el cielo los mira.
 
El miedo es su único compañero. Temen al alba, porque con ella llegará el graznido de los buitres.
 
Todos ellos han borrado su identidad y su pasado y han perdido la fe en el futuro. Sus vidas vacías se conducen hacía un mar de fondo, porque se han cansado de esperar una solidaridad que nunca llega.
 
El mar que contempla cada día la tragedia se pregunta hasta cuándo.
 
Nacer es hermoso, pero hasta la hierba necesita agua y tierra para poder vivir. Muchos niños no llegarán al otro lado, se quedarán ahí, en una tierra de nadie, en un mar de nadie.
 
Si el sol cuando sale calienta por igual cada rincón de la tierra, ellos merecen ese trocito de sol que les corresponde.
 

 Primer premio. Secció B. Certamen literario 2016 
 
Refugiat
 
de Norberto Gisbert Mora CFPA Giner de los Ríos.
 
 
Jo era una persona com tu, amb llar, família, treball i futur, quasi feliç malgrat les cabòries. Però tot això va quedar enrere juntament amb la meua història i il•lusió, quan el meu món esclatà per unes idees que no puc entendre. Haguí de ficar en una maleta els fills i els somnis, i fugir d’una terra de fam, injustícia i violència.
 
He estat maltractat, rebutjat, enganyat i amenaçat per desconeguts, veïns i germans. He mirat la mort als ulls, i he sentit el seu alé gèlid que em cremava l’ànima. No puc suportar el silenci perquè em recorda quan vaig perdre els meus fills al mig de la mar. 
 
Tinc el cor dolorit de caminar buscant un lloc on viure en pau. A quantes fronteres he de tocar per trobar una porta oberta?
 
Sé que m´entés perquè els teus avis visqueren una situació pareguda; sé que tu també tens por, ho comprenc; però també sé que no et penediràs d’acollir-me.

No sé què ens passarà si m´ajudes, però sí que sé què serà de mi si caus en la indiferència i no ho fas. Ja no em queda res més a perdre, només esta vida que no paga la pena viure.
 
TURQUIA
 

 premio cartel y fotografía
AJUNTAMENT DE MUTXAMEL Ubicación
Avda. Carlos Soler,46
Mutxamel (Alacant) ESPANYA
Tel. 96 595 59 10


2016 © Ajuntament de Mutxamel
Siguenos/Segueix-nos