Normalización Lingüística > Enllaços

Enllaç 

http://www.einesdellengua.org

Trobareu recursos de terminologia, enllaços a diccionaris i a fitxes de dubtes. També dades, jurisprudència, llenguatge administratiu, etc.

http://www.jaumeprimer.uji.es

Pàgina de la Universitat Jaume I que ens oferix l’arxiu virtual Jaume I on trobarem documents d’època medieval relatius a la Corona d’Aragó. Entre els quals tenim el Llibre de Repartiment i el Llibre dels Fets.

 


 

Entreu a una de les editorials més importants valencianes. Trobareu entre altres l’agenda d’activitats, novetats editorials i recomanem que visiteu la revista L’illa.

http://www.bromera.com/

 

http://www.mercerodoreda.cat

A la fundació Mercé Rodoreda trobareu força informació d’una de les novel·listes més importants del segle XX.


 

http://www.uoc.edu/lletra/noms/vaestelles/index.html

Vicent Andrés Estellés s’alça com la veu del poble valencià en els anys de la postguerra, la seua lírica canta l’èpica quotidiana de la gent que malgrat tot, viu.


 

Diccionaris, documents i altres publicacions i activitats de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

http://www.avl.gva.es/

http://www.manuelboix.com/

Entra al món de la creació de Manolo Boix que ens porta a l´imaginari de la literatura i la cultura popular valenciana i universal 

per a llegir http://www.paperdevidre.net/

entreu a conéixer els articles de  Joan Francesc Mira, una perspectiva de la nostra terra i la nostra cultura http://www.joanfmira.info/articles/index.php?id=94

web de música en català http://www.viasona.cat/

Articles de Gabriel Bibiloni http://bibiloni.cat/ambbonesparaules/index.html

per a llegir contes del món http://www.xtec.cat/recursos/cultura/contes/arreu/index.htm

música en valencia al FES LLOC 2011 http://www.feslloch.com/

Can Alcover. Un Espai de Cultura a les Illes canalcover.cat/index.php

phobos.xtec.es/pluriling/index.html

Una pàgina molt recomanable per a introduir-nos en el món de la toponímia.www.gencat.cat/toponimia/interactiu/

www.acontravent.cat/llibre.php Diari d’uns anys (1975-1981) aplega una selecció dels articles que, durant aquell període, Montserrat Roig va publicar, en català, a diaris i revistes com Mundo Diario, Guía del Ocio o l’Avui. Una crònica esplèndida de la transició i de la seva gent, “la generació dels fills forçats del franquisme”. En paraules del seu fill, Roger Sempere, al pròleg: “Com en l’espai, Montserrat Roig es mou en tres eixos: és feminista, catalanista i d’esquerres. Eixos que, en constant aprenentatge, va perfilant i contextualitzant al moment històric sense perdre’n la unitat. Hi ha una evolució estilística molt evident. Montserrat Roig considerava la seva feina un ofici. Els oficis cal practicar-los per tal d’assolir certa perfecció. Perfecció que mai és total. No són meves aquestes paraules, les recupero del record. […] Nosaltres som els néts del franquisme i als nostres pares els va tocar viure’l, malauradament, en la seva plenitud. Llegint els articles d’aquest recull, un nét atent pot resseguir la nostra història més recent . […] En moltes qüestions no hem avançat gaire, els temes són recurrents encara. Hi ha molta feina per fer i els escrits de Montserrat Roig, malgrat els anys passats, ens poden ajudar a entendre el món i guiar-nos en què cal fer i per què cal seguir lluitant.”
AJUNTAMENT DE MUTXAMEL Ubicación
Avda. Carlos Soler,46
Mutxamel (Alacant) ESPANYA
Tel. 96 595 59 10


2016 © Ajuntament de Mutxamel
Siguenos/Segueix-nos